Dept Festival


Zoals elke editie, was Neko media ook dit jaar weer aanwezig op het Dept Festival.
Meer dan 2000 creatievelingen samengebracht in een circus van innovatie en inspiratie.

Van sneaker koning en stock-of-things veroveraar Josh Luber tot
de rust hetzelve, boeddhist Tulku Lobsang. Een mooie melange van Enterprise, Mind-fullness en die-hard nerds.
Hier een tweetal voorbeelden van we tegen kwamen.

Franklin Schamhart (Dept) kwam met een mooie verwoording dat onze tijd kostbaar is, en dat je misschien nog maar 35 zomers mag meemaken.
Dat klinkt wel erg duister, maar het maakt je wel erg bewust dat je tijd kostbaar is. Steeds meer worden we getrokken naar onze mobieltjes, en steeds slimmer worden de designers om de gebruikers naar die mobieltjes te trekken. Het is misschien wel tijd dat we onze commerciële belangen een heel klein beetje loslaten en er iets ethischer naar gaan kijken. Wij vonden het in ieder geval hoog tijd om de kinderen een duwtje in de rug te geven en de frisse lucht op  te zoeken.

Laat die machines nou lekker het werk doen, dan hebben wij  meer vrije tijd moet Luis Bitencourt-Emilio gedacht hebben.
Deze Reddit Machine-Learning guru ontrafelde de technische aspecten feilloos aan ons en liet op een heldere en ludieke manier zien hoe Machine-Learning de wereld verovert.
Van relevante kattenplaatjes tot aan gepersonaliseerde financiële adviezen, machine-learning brengt ons oplossingen die hiervoor ondenkbaar waren. Luis heeft het al uitgestippeld en gaat geautomatiseerde financiële coaching aanbieden. De fin-tech industrie barst uit zijn voegen, dus ik wens hem veel succes, maar als iemand het kan dan is het Luis wel.

Er zijn maar weinig events die zo’n feest kunnen bouwen en toch een kwalitatief hoge niveau kunnen neerzetten.
Een ding is zeker, ik hoop dat we nog veel edities mogen meemaken.